Direktlänk till inlägg 30 maj 2014

5 bra skäll att kyssas

Av Marcus Johansson - 30 maj 2014 01:05

Vi vet att kyssas kan vara en väldigt bra social förströelse, det skönaste sättet att avsluta en bra dejt på och att få en intim kontakt med någon.
Kollisionen mellan läpparna och tungan är något vi allt för ofta tar för given, men det finns väldigt mycket mer under ytan på en kyss än ögat mäktar ta in.
Oavsett om vi är rädda för svininfluensan eller någon annan vätskebaserad sjukdom är kyssandet faktiskt bra på väldigt många vis. Här följer 5 goda skäl till varför du bör kyssas mer!


1. Det boostar ditt immunförsvar
In färsk studie i the journal Medical Hypotheses hävdar man att kyssandet kan öka kvinnors immunförsvar mot Cytomegalovirus. Viruset Cytomegalovirus (CMV) är ett DNA-virus som tillhör herpesvirusgruppen. CMV kan spridas under graviditet från mor till foster och orsaka svåra infektioner med framför allt neurologiska symtom som följd, men även blindhet och dövhet om mamman bär visruset under en graviditet.
Efter det att man blivit smittad och haft CMV för första gången (primärinfektion) finns CMV kvar i kroppen hela livet, i regel utan att man märker av det eller att det ger några problem. Så kyss på och stärk immunförsvaret.

2. Att kyssas hjälper dig att hitta rätt partner
Antropologen Helen Fisher beskriver kyssandet som ett verktyg för att hitta rätt partner.
- En stor del av hjärnbarken används för att plocka upp signaler från beröringen som sker till läpparna, kinderna, tungan och näsan. Utav fem av tolv nerver i hjärnbarken plockar upp data från munnen. De känner av det som är känsligast, som smaker, beröring, värme och kyla. Så när du kysser någon är det som att höra och känna den personen också. Och du visar verkligen vem du är en djup typ av marknadsföring.
Andra studier om kyssandet menar att det är ett sätt att bestämma vem du är mest biologiskt kompatibel med.

3. Kyssandet bränner kalorier
ANDRA LÄSER NU: Norsk artist åt upp sin höft ? med ett glas vin
Det beror på vilken studie man tittar på, men det rör sig om allt från 2 till 6 kalorier per minut.
Inte som en joggingtur på löpbandet, men ett par timmars hångel skulle kunna bränna en handfull M&M:s eller ett halvt glas vin och det är ju alltid något.

4. Att kyssas håller ansiktsmusklerna starka
Visst tajta armmuskler eller tonade cellulitfria lår kanske är det som ligger högst på listan, men underskatta inte träningspasset som munnen får under en kyssession. Enligt forskarna använder vi 30 muskler när vi kysser någon och det håller kinderna tajta.

5. Att kyssas ger en naturlig avslappning
Enligt flera forskningsrapporter ökar kyssandet nivåerna av oxytocin, det som gör att vi stressar ner helt naturligt. Det ökar även tillströmningen av endorfiner, kroppens må-bra kemikalier. Att byta spott ökar också dopaminet, som gör att vi får den där romantiska feelingen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marcus Johansson - 26 augusti 2014 18:59

helloj:)var ett tag sen man skrev nu här:Pmen har inte direkt haft nån tlf som jag brukar skriva igenom :Pannars är det de vanliga jobb hem kompisar träna :P haha:Pskrev på kontrakt idag på 1 års jobb ialalfall:) kändes väl bra :P vet man va man gör ...

Av Marcus Johansson - 13 juli 2014 23:57


Av Marcus Johansson - 8 juli 2014 19:42


Guess it's true, I'm not good at a one-night stand But I still need love 'cause I'm just a man These nights never seem to go to plan I don't want you to leave, will you hold my hand? Oh, won't you stay with me? 'Cause you're all I need Th...

Av Marcus Johansson - 7 juli 2014 17:31

Tjenare :D Nu har man lite tid att skriva här igen :D Kan väl börja med fredagen :D Sluta jobbet vid 3 tror jag det skynda mig hem för att duscha packa allt man nu behövde ha med sig :P Vid 5 så kom Amanda hit, satt utanför och vänta ...

Av Marcus Johansson - 3 juli 2014 19:30


Tjenare ! Är som vanligt jobb jobb jobb :) Va på möte idag med får bara beröm tydligen är väl bra det :) Prata med sosso idag som var upprörd så jag lugna ner henne och sånt :) Sen så har jag varit med Amanda med :) prata med henne :)...

Presentation


Hejsan, heter Marcus Johansson, är 21 år bor i kristinehamn.
jag älskar att röra på mig åker väldigt mycket inlines har stort intresse på att alltid hitta på nya saker :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards