Alla inlägg den 16 juni 2014

Av Marcus Johansson - 16 juni 2014 22:06

Det finns olika tankar om vad kärlek är. Men vad kärlek är för just en själv och hur man vill visa den, är det bara man själv som kan svara på. Någon kanske säger att kärlek är en varm känsla i magen eller hjärtat. En annan att kärlek är en handling, att det är kärlek att visa omtanke om de man tycker om. Andra tycker att kärlek och tro hänger ihop.

En del säger att man måste älska sig själv innan man kan älska andra. Man kan känna kärlek för olika saker: sig själv, för andra människor, både de man har omkring sig och de som kanske lever långt borta eller inte längre lever. Man kan känna kärlek till livet, djur, platser eller till saker man gör.

Att visa kärlek
Precis som alla har olika tankar om vad kärlek är, är det också olika hur man visar kärlek till andra. En del visar sin kärlek med ord. Andra har lättare att visa kärleken genom att till exempel vara omtänksamma och göra sånt som den eller de man är kär i tycker om.

Man kan öva upp sig i sin förmåga att visa kärlek. Att få bekräftelse och förstå att man är omtyckt är viktigt för att må bra. Därför har man sällan något att förlora på att visa för andra att man tycker om dem. Man kan säga det, skriva det, krama personen, laga någon mat som de tycker om eller visa omtanke på andra sätt. Om man själv vågar visa kärlek, ökar chansen att andra också törs visa sina känslor tillbaka.

Kärleksfull beröring
Att ge någon en kram, en klapp eller att hålla någon i handen kan vara några sätt att visa kärlek. Att beröra och beröras gör att ?må-bra-hormon? frigörs i kroppen. Det gör att man känner sig lugn, avslappnad, glad och trygg, att man blir mer smärttålig, att immunförsvaret stärks och en massa andra bra saker. Hur man tar i andra människor, är olika beroende på vad man själv och den man berör tycker om. Det är också olika hur man rör vid varandra beroende på i vilken familj man har växt upp. Därför är det bra att känna efter vad man själv tycker om och att fråga den andra personen hur den vill bli berörd. Beröring ska alltid vara en ömsesidig handling och ska aldrig ske mot någons vilja.

Presentation


Hejsan, heter Marcus Johansson, är 21 år bor i kristinehamn.
jag älskar att röra på mig åker väldigt mycket inlines har stort intresse på att alltid hitta på nya saker :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards